Het Pup/Kitten-Consultatiebureau

Wij vinden het belangrijk dat uw pup en/of kitten goed wordt begeleid in de groeifase. Wij bieden daarom sinds 5 jaar met veel plezier het gratis Pup/kitten-Consultatiebureau aan.

De meeste pups en kittens komen rond een leeftijd van 8 weken bij de nieuwe eigenaar en gaan rond de leeftijd van 9 en 12 weken langs bij de dierenarts voor onderzoek en vaccinaties. Het betreft dan de tweede en derde enting. Steeds meer kittens komen pas na 12 weken bij hun nieuwe eigenaar en komen dus helemaal niet met hun nieuwe baasje bij de dierenarts. Na 12 weken zouden wij de meeste pups en kittens niet zien tot ze ruim een jaar oud zijn. In deze tussenliggende periode gebeurt er echter wel heshutterstock_112177457el veel in het leven van uw jonge hond of kat.

Het is een zeer belangrijke tijd: ze groeien hard, de vacht verandert, ze worden snel “kleuter” en gaan puberen, het gebit gaat wisselen en voor de teefjes komt de eerste loopsheid, voor de poesjes de eerste krolsheid er aan. Dit is ook de periode waarin ze kunnen leren, dat een bezoek bij de dierenarts vooral heel leuk en ontspannen is.

Om dit allemaal goed te kunnen begeleiden hebben wij bij Dierenkliniek Hengelo dit Puppy/kitten-Consultatiebureau opgericht. Zo wordt uw nieuwe huisgenoot goed in de gaten gehouden en leert dat het in de dierenartspraktijk vooral leuk is.

Uw dierenarts, Berthold Janszen

Het Pup/Kitten-Consultatiebureau
Datum: 5 april 2016

Kom langs of maak een afspraak Dierenkliniek Hengelo

Volg Dierenkliniek Hengelo op Facebook

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste de laatste nieuwtjes, acties en aanbiedingen per mail ontvangen? Meld u dan nu aan!